Kategorie receptů
Rýžový nákyp s jablečným pyré
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
251 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Mírně osolenou rýži uvaříme v mléce s třetinou másla doměkka.Vaříme tak dlouho, dokud se mléko neodpaří a nakonec přidáme cukr. Necháme mírně vychladit. V míse utřeme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem. Vše smícháme s uvařenou rýží. Polovinu hmoty dáme do máslem vymazeného pekáče. Na rýži rozprostřeme nastrohaná jablka smíchaná s cukrem, skořicí a jablečným pyré. Překryjeme druhou vrstvou uvařené rýže. Vyšleháme bílky do hustého sněhu a dáme na rýži. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů asi 45 minut.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
5 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
300 g
Genuss Plus ovocná svačinka. Meruňka 180 g
300 g
Cukr krystal
120 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
15 g
Skořice mletá 40 g
10 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
750 g
Krajanka máslo 250 g
150 g