Rychlé rohlíčky plněné čokoládou
Postup přípravy
Na přípravu těsta nadrobíme droždí s cukrem (10 g) do misky, přidáme mouku (20 g), zalijeme 1/3 vlažného mléka a necháme pár minut na teplém místě vzejít kvásek. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s trochou másla. Do mísy s kváskem přilijeme zbytek mléka, přidáme mouku, cukr, vanilínový cukr a sůl a vařečkou vypracujeme těsto. Ke konci hnětení přidáme rozpuštěné máslo (50 g) a důkladně vypracujeme dohladka. Nenecháváme kynout, ale ihned vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, rozdělíme na tři díly, vytvarujeme bochánky a každý bochánek rozválíme na kulatý plát silný asi 1 cm. Rádýlkem každý plát rozdělíme na osm dílů ve tvaru trojúhelníku. Rozpuštěnou čokoládovou polevou naneseme na každý trojúhelníček malé množství čokolády. Trojúhelníky stočíme, lehce ohneme do tvaru rohlíčků, dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Po upečení sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
Vytisknout recept (PDF)