Kategorie receptů
Perníková srdíčka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
58 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Z ingrediencí ( 2 vejce, mouky, cukr, soda, koření, med, 60 g másla (Hery) zpracujeme těsto a necháme odležet. Poté vyválíme, vykrájíme tvary a pečeme na 200°C 5-6 minut.
Po upečení ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Slepíme povidly a máčíme v čokoládě (100 g hořké čokolády, mléčnou čokoládou, pásek 100% tuku (másla). Perníčky jsou měkké hned po upečení.
Vejce
150 g
Cukr moučka
140 g
Jedlá soda 50 g
5 g
Koření do perníku 25 g
5 g
Směs bílá chlebová bez lepku 1000 g
200 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
200 g
Včelí med luční 250 g
20 g
Krajanka máslo 250 g
75 g
Čokoláda mléčná 100 g
40 g
Čokoláda na vaření 100 g
100 g