Palačinkový bezlepkový dort
Postup přípravy
Připravíme si těsto na palačinky. Do misky nalijeme mléko, přidáme 2 vajíčka, mouku, cukr (5g) a špetku soli. Vše pořádně rozšleháme. Na rozpálenou pánev dáme trochu tuku. Pak na pánev vlijeme jednu sběračku těsta tak, aby bylo všude přibližně stejně silné. Pečeme z obou stran dozlatova. Tímto způsobem uděláme všechny palačinky. Zatím si připravíme krém. Vyšleháme máslo s cukrem (50 g) a přidáme tvaroh a mascarpone. Rozdělíme na dva díly. Do jednoho zamícháme lžíci kakaa. Vezmeme dortovou formu. Na dno dáme jednu palačinku a potřeme světlým krémem a poklademe jahodami. Přiklopíme další palačinkou a potřeme kakaovým krémem a opět poklademe jahodami a přiklopíme další palačinkou. Poslední palačinku potřeme vyšlehanými bílky (4 ks) a dáme do trouby zlehka zapéct na pár minut. Poklademe jahodami a dáme vychladit do ledničky.
Vytisknout recept (PDF)