Kategorie receptů
Ostružinový nákyp s mangem
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V míse smícháme 6 vajec s 50 g cukru, mlékem a smetanou. Lusk podélně rozřízneme, dužinu tupou stranou nože vyškrábneme a přidáme do směsi. Přidáme mleté mandle se škrobem a metličkou vymícháme dohladka. Ostružiny omyjeme. Mango oloupeme a nakrájíme na kousky. Formu vymažeme máslem ( 30 g), na dno rovnoměrně naneseme ostružiny, kousky manga a zalijeme náplní. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Nákyp posypeme moučkovým cukrem a podáváme ještě teplý.
Vytisknout recept (PDF)Mandle jádra 200 g
100 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
30 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
250 g
Cukr krystal
50 g
Cukr moučka
10 g
Mango
300 g
Ostružiny čerstvé
300 g
Vanilka 1 lusk
3 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
10 g