Ořechové špagety
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. Nasekáme ořechy, nastrouháme perník a promícháme s moučkovým cukrem. Přelijeme horkým mlékem a to celé dobře zamícháme. Oddělené 3 bílky vyšleháme spolu s cukrem na tuhý sníh. Okapané těstoviny smícháme se sněhem a tvarujeme z nich hnízda, která pokládáme na připravený plech. Do středu hnízda vkládáme ořechovou směs. Nyní hnízda vložíme do trouby a pečeme, dokud bílky nezezlátnou. Zatímco hnízda zlátnou v troubě, připravíme si v kastrůlku omáčku z lesního ovoce. K ovoci (200 g) přilijeme trochu vody, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Moučku ze škrobu rozmícháme ve studené vodě a opatrně vmícháme do ovocné směsi. Krátce povaříme. Omáčku rozdělíme do talířů, položíme na ni hotová hnízda a dozdobíme lesními plody a snítkou meduňky nebo máty.
Vytisknout recept (PDF)