Kategorie receptů
Netradiční džem ze švestek
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
100
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
1 hodina a 30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Švestky, víno, pomerančovou šťávu, kůru a skořicový cukr v hrnci dobře promícháme. Pektin Dr. Oetker smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme. Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.
Vytisknout recept (PDF)Pomeranče
200 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
350 g
Cukr krystal
700 g
Skořicový cukr Dia 40 g
40 g
Švestky
1500 g