Kategorie receptů
Mrkvový koláč
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
81 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Umícháme vejce, cukr, olej, mléko, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Přimícháme mouku a sodu a dobře promícháme. Nastrouháme mrkev na jemno a přimícháme do směsi. Těsto nalijeme na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 45-55 minut. Smícháme tvaroh s moučkovým cukrem a potřeme na vychladou buchtu. Ozdobíme ovocem. Pečeme na 180°C.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
300 g
Citróny
40 g
Jahody
200 g
Jihočeský tvaroh tučný 38 % 250 g
500 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
25 g
Cukr krystal
300 g
Cukr moučka
200 g
Jedlá soda 50 g
5 g
Borůvky
150 g
Samokypřící směs bílá bez lepku 1000 g
500 g
Olej slunečnicový
300 g