Máslové croissanty
Postup přípravy
Smícháme teplé mléko s cukrem a droždím a necháme vzejít kvásek. Do misky dáme směsy a připravený kvásek, 30 g másla a za pomoci kuchyňského robota s hnětací metličkou vypracujeme jemné a hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a dáme do mrazáku na 30 minut. Následně ho na podložce pomoučné směsí Bakery mix rozválíme a do středu nastrouháme 220 g tuhého másla do tvaru čtverce tak, aby nám okraje zůstaly prázdné. Následně máslo z každé strany zakryjeme těstem, rozválíme a znovu popřekládáme všechny čtyři strany do čtverce. Dáme do mrazáku na cca 15 minut. Opět převalíme a popřekladáme do čtverce, zopakujeme to ješte 3 krát. Nakonec Těsto vyválíme víc do šírky a nařežeme si asi 2 cm. Vložíme na plech vystlaný pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka. Necháme 1 – 1,5 hodiny na teplém místě dokynout. Před pečením ješte jednou potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby při teplote 180° - 200°C na 15-20 minut upéct dozlatova. Položíme na mřížku a necháme vychladnout.
Vytisknout recept (PDF)