Kategorie receptů
Mandlovo-citrónové palačinky s malinovým sugem
Počet ingrediencí
17
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
54 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vanilková omáčka: Žloutky (2) utřeme s vanilkou a cukrem (35 g). V hrnci svaříme více než polovinou mléka (150 ml). Zbytek studeného mléka (100 ml) smícháme s bramborovým škrobem (5 g) a zvolna vléváme do horkého mléka. Za stálého míchání opět uvedeme do varu. Horkou hmotu stále mícháme a postupně ji spojujeme s utřenými žloutky.Vychladíme, přitom několikrát zamícháme, aby na povrchu nevznikl škraloup.
30 g másla rozpustíme. 75 g mouky, špetku soli a 30 g mletých mandlí smícháme v misce. Dohladka vymícháme 130 ml mléka, lžíci medu, dvě vejce a kůru. Maliny necháme okapat na sítu do hrnce. Šťávu z malin přivedeme k varu se dvěma lžícemi cukru. Smícháme lžíci škrobu se dvěma lžícemi vody a přidáme do malinové šťávy. Sundáme z plotny a přidáme maliny. V pánvi rozehřejeme tuk a upečeme z těsta palačinky. 120 ml vanilkové omáčky smícháme se 100 g jogurtu. Palačinky připravíme na talíře, naplníme malinovým sugem, přelijeme omáčkou, posypeme čerstvými malinami a mandlovými lupínky, ozdobíme mátou.
Vejce
100 g
Jedlá sůl
2 g
Máta peprná
5 g
Mandle jádra 200 g
70 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
75 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
380 g
Smetanový jogurt jahoda s vanilkou 8% 150 g
100 g
Pitná voda nesycená
20 g
Cukr krystal
20 g
Cukr moučka
35 g
Žloutek
40 g
Maliny čerstvé
350 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
3 g
Vanilka 1 lusk
2 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
15 g
Včelí med smíšený luční 250 g
5 g