Kategorie receptů
Malinový džem s čokoládou
Počet ingrediencí
4
Počet porcí
100
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Čokoládu nasekáme na menší kousky. Do většího hrnce vložíme maliny. Obsah balíčku Gelfixu Super 3:1 smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého mícháni asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a směs přivedeme do varu. Přidáme čokoládu a za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1 - 2 KL práve uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme. Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.
Vytisknout recept (PDF)Cukr krystal
350 g
Maliny čerstvé
1000 g
Želírovací cukr Super 3:1 500 g
500 g