Kategorie receptů
Makové knedlíky se švestkami
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
55 g
Doba přípravy
45 minut

Postup přípravy
Všechny suroviny důkladně zapracujeme v hladké těsto (250 g tvarohu, 20 g sladidla, 1 vejce, 160 g mouky. 50 g makové mouky) a následně vyválíme na lehce poprášeném válu. Švestky opatrně zabalíme a vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou nahoru.
Na talíři zdobíme tvarohem, moučkovým cukrem. Přelíjeme rozpuštěným máslem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Cukr moučka
70 g
Švestky
150 g
Krajanka tvaroh natur 50 g
100 g
Choceňský jemný tvaroh 250 g
250 g
ARAX BIO Mouka amarantová hladká 300 g
160 g