Kategorie receptů
Krupicovo tvarohový zákusek
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Krupici nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Směs necháme 10 minut odstát. Následně do směsi vmícháme všechny zbylé suroviny. Rozinky nemusíme předem namáčet, absorbují mléko z koláče a budou perfektně
šťavnaté. Těsto vlijeme do formy s rozměrem přibližně 20x20cm, kterou jsme vystlali papírem na pečení. Zákusek pečeme dozlatova při 200°C cca 40-50 minut.
Po dopečení necháme vychladnout. Koláč chutná nejlépe po odležení v chladničce. Před podáváním ho můžeme posypat práškovým cukrem.
Vytisknout recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
250 g
Rozinky
100 g
KRUPICE bez lepku 500 g
50 g
Milkin tvaroh jemný 250 g
500 g
Včelí med smíšený luční 250 g
40 g