Kategorie receptů
Krupicová kaše s jablečným pyré
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
69 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Krupičku uvaříme, přisypteme do horkého mléka a nezapomeneme přidat i špetku soli. Při vaření do krupice přidáme oloupané nastrouhané jablko a 2 lžíce cukru. Krátce vaříme a před podáváním do krupice vmícháme pyré. Kaši servírujeme posypanou skořicí a přelitou rozpuštěným máslem. Lžící jíme samozřejmě od okraje doprostřed.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
0.5 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
1000 g
Cukr krystal
25 g
Skořice mletá 40 g
6 g
KRUPICE bez lepku 500 g
100 g
Krajanka máslo 250 g
40 g
Jablka červená
100 g