Kategorie receptů
Kokosové poháry s jahodovým želé
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
23 g
Doba přípravy
30 minut

Postup přípravy
Uvaříme hustý puding z 300 ml mléka, 100 ml smetany a moučkového cukru (20 g) podle návodu na obale a necháme zchladnout. Na přípravu želé očistíme jahody (350 g) a vložíme je do kastrůlku. Přidáme cukr (10 g) a citrónovou šťávu a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Přidáme pektin smíchaný s cukrem a povaříme do zhoustnutí. Po mírném vychladnutí vrstvíme střídavě s pudingem do pohárů. Uložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním poháry ozdobíme opražením kokosem a čerstvými jahodami.
Vytisknout recept (PDF)Jahody
400 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
100 g
Culinary citronová štáva 100% 1 l
10 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
300 g
Cukr krystal
10 g
Cukr moučka
30 g
Kokos strouhaný
50 g
Pektin 20 g
15 g