Kategorie receptů
Knedlíky se švestkami
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
62 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Všechny suroviny důkladně zapracujeme v hladké těsto (250 g tvarohu, 20 g sladidla, 1 vejce, 210 g mouky) a následně vyválíme na lehce poprášeném válu. Švestky opatrně zabalíme a vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou nahoru.
Na talíři zdobíme tvarohem, moučkovým cukrem. Přelíjeme rozpuštěným máslem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Cukr moučka
70 g
Švestky
150 g
Pohanková mouka hladká 250 g
210 g
Choceňský jemný tvaroh 250 g
250 g