Kategorie receptů
Jahodový džem s nektarinkami
Počet ingrediencí
3
Počet porcí
50
Sacharidy na jednu porci
3 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Omyté jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Odpeckované umyté nektarinky nakrájíme na kostičky. Ovoce vložíme do velkého hrnce a velmi dobře promícháme s Želírovacím ovocným cukrem. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme minimálně 3 minuty. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku.
Vytisknout recept (PDF)Jahody
600 g
Nektarinky
100 g