Kategorie receptů
Jahodová pěna s rýžovými chlebíčky
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ponorným mixérem rozmixujeme nahladko polovinu čerstvých jahod s (jahodovým) džemem, směs smícháme se zakysanou smetanou a vmícháme vyšlehanou smetanu. Vznikne chutná, lehká pěna, kterou nalijeme do misek a napícháme do ní nalámané kousky Polomáčených chlebíčků, se kterými pěnu vyjídáme. Přidáme zbývající čerstvé jahody nakrájené na kousky. Dekorujeme nakrájeným cukrářským červeným želé připraveným podle návodu na obale.
Vytisknout recept (PDF)Jahody
250 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
50 g
Želatina potravinářská 20 g
10 g
Ovocňák Rakytníkový džem s hruškou 200 g
150 g