Kategorie receptů
Jáhlové lívanečky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
56 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejdříve jáhly opakovaně propláchneme horkou vodou. Potom je vaříme v mléce se špetkou soli, s cukrem a máslem za stálého míchání asi 10 minut. Pak je necháme přikryté asi 10 minut dojít. Jáhlovou kaši promícháme a vmícháme vejce rozšlehaná s trochou mléka a pudinkovým práškem. Ze vzniklé hmoty pak pečeme na troše oleje lívance. Hotové lívance překládáme na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Lívanečky potřeme zavařeninou a zakysanou smetanu.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
50 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
250 g
Cukr krystal
50 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
40 g
Lagris jáhly 500 g
120 g
Olej slunečnicový
10 g
Krajanka máslo 250 g
50 g