Kategorie receptů
Jáhlová kaše s pistáciemi
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
1
Sacharidy na jednu porci
76 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Jáhly spaříme třikrát horkou vodou a vsypeme do studeného mléka. Přidáme špetku soli a a za stálého míchání vaříme, dokud nám jáhly neabsorbují všechno mléko. Hrnec odstavíme z plotny a do horké kaše vmícháme lžíci přepuštěného másla. Na talíři ozdobíme nasekanými pistáciemi, hořkou čokoládou a můžeme podávat.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
1 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
200 g
Lagris jáhly 500 g
90 g
Ghí přepuštěné máslo 760 ml čisté
10 g
Pistácie nesolené
5 g