Kategorie receptů
Indiánky se šlehačkou
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
4 bílky oddělíme od žloutků. V jedné míse utřeme do tuha bílky s polovinou cukru (20 g), v druhé míse utřeme 4 žloutky s cukrem do krémová. Ušlehané bílky pryžovou vařečkou jemně vmícháme do žloutkové směsi. Prosejeme Promix PK speciál a opět gumovou vařečkou důkladně ale zlehka promícháme do směsi.
Směs naplníme do zdobícího sáčku (s kulatou špičkou, resp.na igelitovém sáčku odstřihneme kousek špičky, abychom dosáhli otvor o průměru asi 1 cm) a na plech vyložený papírem na pečení nanášíme piškotky.
Pečeme na 190°C v rozehřáté troubě, kterou necháme jemně pootevřenou (můžeme si pomoci tak, že do dveří trouby strčíme ručku od vařečky). Pečeme asi 12-13 minut do zlatohněda.
Piškotky necháme vychladnout. Vychladlé půlky piškotů potřeme hladkým meruňkovým džemem Nebo jiným a ponoříme do roztáté čokolády zředěné s tukem nebo máslem. Čokoládu necháme zcela zaschnout.
Na náplň si smícháme šlehačku s cukrem a vyšleháme do tuha. Vždy dvě a dvě piškoty naplníme šlehačkou a místo, kde je šlehačka po obvodu posypeme opraženými mandlovými lupínky. Podáváme vychladlé.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
200 g
Mandle jádra 200 g
30 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Cukr krystal
40 g
Cukr moučka
20 g
Bezlepková mouka PROMIX®-PK - speciál 1000 g
60 g
Krajanka máslo 250 g
20 g
Ovocňák Rakytníkový džem s hruškou 200 g
30 g