Kategorie receptů
FILTRACE

Hustý jahodový sirup

Počet ingrediencí
5
Počet porcí
100
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
45 minut
 
Bez lepku Bez lepku

Postup přípravy

Umyté jahody  pomixujeme a dáme do hrnce převařit s vodou a  kyselinou citrónovou.  Následně propasírujeme přes sítko. Vznikne nám asi 3,5 l šťávy. Dáme do hrnce vařit spolu s želírovacím cukrem a 2 lžičkami cukru. Přivedeme k varu a vsypeme zbytek cukru, který mícháním necháme rozpustit. Nalijeme do čistých skleněných lahví a uzavřeme. Skladujeme na tmavém a chladném místě.

Vytisknout recept (PDF)
Jahody
2000 g
Jahody
Jahody
Výrobce
Potraviny bez dodavatele
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (20g)
Sacharidy 5,5g 1,1g
Cukry
Proteiny 0,8g 0,2g
Tuky 0,5g 0,1g
Vláknina
Energie 138Kj 28Kj
Bez lepku Bez lepku
Pitná voda nesycená
2500 g
Pitná voda nesycená
Pitná voda nesycená
Výrobce
Potraviny bez dodavatele

{"Výrobek bez změřených nutričních hodnot."}
 
Dle nařízení EU č. 1169/2011 není výrobce povinen zveřejnit nutriční hodnoty.

Cukr krystal
20 g
Cukr krystal
Cukr krystal
Výrobce
Potraviny bez dodavatele
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (0.2g)
Sacharidy 100g 0,2g
Cukry 100g 0,2g
Proteiny 0g 0g
Tuky 0g 0g
Vláknina 0g 0g
Energie 1700Kj 3Kj
Bez lepku Bez lepku
Kyselina citronová potravinářská
80 g
Kyselina citronová potravinářská
Kyselina citronová potravinářská
Výrobce
Kávoviny akciová společnost
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (0.8g)
Sacharidy 98g 0,8g
Cukry 0,1g 0g
Proteiny 0,3g 0g
Tuky 0,1g 0g
Vláknina 0,3g 0g
Energie 1660Kj 13Kj
Bez lepku Bez lepku
Želírovací cukr Extra 2:1 500 g
500 g
Želírovací cukr Extra 2:1 500 g
Želírovací cukr Extra 2:1 500 g
Výrobce
Dr. Oetker, spol. s r.o.
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (5g)
Sacharidy 40g 2g
Cukry 37g 1,9g
Proteiny 0,6g 0g
Tuky 0,1g 0g
Vláknina
Energie 695Kj 35Kj
Bez lepku Bez lepku