Kategorie receptů
Hustý jahodový sirup
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
100
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Umyté jahody pomixujeme a dáme do hrnce převařit s vodou a kyselinou citrónovou. Následně propasírujeme přes sítko. Vznikne nám asi 3,5 l šťávy. Dáme do hrnce vařit spolu s želírovacím cukrem a 2 lžičkami cukru. Přivedeme k varu a vsypeme zbytek cukru, který mícháním necháme rozpustit. Nalijeme do čistých skleněných lahví a uzavřeme. Skladujeme na tmavém a chladném místě.
Vytisknout recept (PDF)Jahody
2000 g
Pitná voda nesycená
2500 g
Cukr krystal
20 g
Kyselina citronová potravinářská
80 g