Kategorie receptů
FILTRACE

Hruškové pyré s vanilkou

Počet ingrediencí
5
Počet porcí
100
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
1 hodina
 
Bez lepku Bez lepku

Postup přípravy

Vložíme do většího hrnce hrušky a rozmixujeme je ponorným mixérem. Vanilkový lusk rozřízneme a vložíme do hrnce. Přidáme šťávu z jednoho citrónu. Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do hrnce. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného pyré. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker. Odebereme lusk a případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Vytisknout recept (PDF)
Citróny
100 g
Citróny
Citróny
Výrobce
Potraviny bez dodavatele
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (1g)
Sacharidy 11g 0,1g
Cukry
Proteiny 0,3g 0g
Tuky 0g 0g
Vláknina
Energie 163Kj 2Kj
Bez lepku Bez lepku
Hrušky zelené
1000 g
Hrušky zelené
Hrušky zelené
Výrobce
Potraviny bez dodavatele
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (10g)
Sacharidy 16g 1,6g
Cukry
Proteiny 0,5g 0,1g
Tuky 0,4g 0g
Vláknina
Energie 255Kj 26Kj
Bez lepku Bez lepku
Cukr krystal
350 g
Cukr krystal
Cukr krystal
Výrobce
Potraviny bez dodavatele
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (3.5g)
Sacharidy 100g 3,5g
Cukry 100g 3,5g
Proteiny 0g 0g
Tuky 0g 0g
Vláknina 0g 0g
Energie 1700Kj 60Kj
Bez lepku Bez lepku
Vanilka 1 lusk
3 g
Vanilka 1 lusk
Vanilka 1 lusk
Výrobce
BENKOR s.r.o.
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (0.03g)
Sacharidy 59g 0g
Cukry 3,3g 0g
Proteiny 5,3g 0g
Tuky 13g 0g
Vláknina 24g 0g
Energie 1756Kj 1Kj
Bez lepku Bez lepku
Gelfix Extra 2:1 25 g
25 g
Gelfix Extra 2:1 25 g
Gelfix Extra 2:1 25 g
Výrobce
Dr. Oetker, spol. s r.o.
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (0.25g)
Sacharidy 59g 0,1g
Cukry 59g 0,1g
Proteiny 0,4g 0g
Tuky 0,1g 0g
Vláknina 0g 0g
Energie 1334Kj 3Kj
Bez lepku Bez lepku