Kategorie receptů
Francouzský toast s Corn flakes
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
1
Sacharidy na jednu porci
44 g
Doba přípravy
10 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve si pomocí vidličky rozkvedláme vejce s mlékem. Poté přidáme (javorový) sirup nebo medu a perníkové koření. Vše smíchám. Toastový chléby (2 ks) v této směsi obalíme z obou stran.
Na pánvi si rozehřejeme máslo a toasty opečeme z obou stran.
Mezitím si připravíme tvarohovou směs. Smícháme tvaroh, trošku kůry z citronu a kdo má rád sladší tak přidá ještě trošku (javorového) sirupu nebo medu. Vše smícháme.
Toast servírujeme s tvarohem, čerstvým ovocem a nasekanou čokoládou. Nezapomeneme přidat Corn flakes, které jídlu dodají křupavý element.
Vejce
50 g
Borůvky
15 g
Maliny čerstvé
15 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
0.5 g
Koření do perníku 25 g
1 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
50 g
Toastový chléb celozrnný 165 g
20 g
Včelí med smíšený luční 250 g
15 g
Krajanka máslo 250 g
6 g
Choceňský jemný tvaroh 250 g
100 g
CORN FLAKES se skořicí 200 g
15 g