Kategorie receptů
Dukátové buchtičky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
73 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Připravíme kvásek z 250 ml mléka, droždí a lžíce cukru. Necháme vzejít kvásek. Do směsy přidáme rozpuštěné máslo (50 g), 1 vajíčko, 50 g cukru a kvásek z droždí. Těsto propracujeme. Zakryjeme fólií a necháme kynout cca 45 minut. Těsto rozdělíme na 4 části. Každou část vyválíme na obdelník, potřeme olejem a posypeme škořicovým cukrem. Srolujeme do tvaru válečku a vložíme na plech. Znovu potřeme olejem a pořežeme na části. Necháme cca 20 minut dokynout. Dáme péct na 200°C asi 20 minut. Upečené dukátové buchtičky môžeme znova potrieť olejom. Naservírované buchtičky polijeme horkým vanilkovým pudingem. Puding připravíme podle návodu ( mléko, cukr a pudinkový prášek) na obale a nakonec přidáme pár kapek rumu.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
50 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
1500 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Cukr krystal
60 g
Skořicový cukr Dia 40 g
40 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
80 g
Směs na přípravu koláčů 1 000 g
300 g