Kategorie receptů
Bramborovo-tvarohové noky s jahodovým rozvarem
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Směs na bramborové těsto promícháme s ostatními ingrediencemi v míse třeba lžící. Necháme asi 7-10 minut odležet. Poté buď přímo v míse nebo na vále těsto důkladně ručně prohněteme. Získáme homogenní tvárnou hmotu. Z ní tvarujeme nočky a krátce vaříme 4-5 minut v mírně osolené vodě.
Jahody pokrájíme na kousky, přidáme javorový sirup podle své chuti a krátce provaříme na pánvi. Můžeme přidat i špetku skořice. Podáváme s horkými noky.
Vejce
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Jahody
200 g
Směs na bramborové těsto 400 g
100 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
100 g
Skořice mletá 40 g
5 g