Kategorie receptů
Bramborové škubánky
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
118 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mléko zahřejeme na 80-90 °C, přidáme máslo (65 g) a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Směs na bramborové těsto promícháme s cukrem (55 g) a poté postupně vmícháme do mléka s máslem. Důkladně mícháme do zhoustnutí. Lžíci namočíme v rozpuštěném másle a postupně odkrajujeme na talíř škubánky. Hotové škubánky pocukrujeme moučkovým cukrem, posypeme mákem a polijeme máslem.
Vytisknout recept (PDF)Směs na bramborové těsto 400 g
400 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
1300 g
Cukr krystal
55 g
Cukr moučka
50 g
Krajanka máslo 250 g
85 g