Kategorie receptů
Bramborové šišky s mákem bez lepku
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
47 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na vále nastrouháme den předem uvařené celé brambory na jemném struhadle, přidáme bezlepkovou směs, špetku soli, celé vejce a vypracujeme jemné těsto.
Z těsta tvarujeme válečky, které nakrájíme na šulánky nebo šišky.
Do vroucí vody v hrnci vlijeme lžíci oleje, aby se nám neslepily, přidáme špetku soli a vložíme šišky. Promícháme, šišky vaříme asi 7 minut. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Po uvaření vložíme do sítka na okapání a dáme na ně plátek másla. Podáváme s mletým mákem, cukrem a máslem.
Brambory
600 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
80 g
Cukr moučka
50 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
50 g
Jizerka bezlepková směs univerzální (zlatá) 1000 g
100 g
Olej slunečnicový
10 g