Kategorie receptů
Bramborové šišky s mákem
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
112 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnout. Brambory umeleme nebo jemně nastrouháme, přidáme sůl, rozmíchaná vejce, mouku a krupici (část mouky odebereme na vyválení šišek) a dobře propracujeme v těsto. Z těsta vyválíme silnější prameny, které rozkrájíme a vytvarujeme z nich šišky. Šišky vložíme do vařící osolené vody a zvolna povaříme. Uvařené šišky posypeme cukrem a mletým mákem a zalijeme rozpuštěným máslem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
960 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl
12 g
Cukr krystal
40 g
Mouka pohanková nativní 400 g
240 g
KRUPICE bez lepku 500 g
96 g
Krajanka máslo 250 g
120 g