Kategorie receptů
Bramborové placky s povidly a mákem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
56 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Švestky vypeckujeme a dáme dusit s asi 50 ml vody. Přidáme koření, můžeme přidat lžíci rumu a po chvíli cukr. Průběžně mícháme do zhoustnutí a vydušení vody. Přimícháme povidla, ještě chvíli povaříme a dochutíme. Případně dosladíme. Brambory den předem uvaříme. Nastrouháme na jemno a spojíme s moukou, vejci a solí na pevné těsto. Těsto rozdělíme na stejné kousky a ty rozválíme do tenké placky. Ty opékáme z obou stran na suché teflonové pánvi do zlatova. Opečené placky potíráme máslem. Naplníme rozvařenými švestkami, přehneme na půl a sypeme mletým mákem smíchaným s cukrem. Ihned podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
750 g
Vejce
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Cukr krystal
25 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
12 g
Cukr moučka
20 g
Švestky
250 g
Hřebíček celý 30 g
1 g
Skořice mletá 40 g
12 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
250 g
Krajanka máslo 250 g
10 g
Lagris mák mletý termostabilizovaný 200 g
50 g