Kategorie receptů
Bramborové noky s ovocným pyré a zakysanou smetanou
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
116 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Bramborové těsto smícháme s vodou a vytvoříme hustší hmotu, ze které vytvarujeme noky. Mělo by to jít snadno jako s modelínou. Noky pak můžmee ihned začít vkládat do vroucí mírně osolené vody. Vaříme, dokud noky nevyplavou. Poté je vyndáme a mírně propláchněeme vodou. Pak už stačí jen pyré smíchat s cukrem, smetanou a přelít jím noky. Na ozdobu použijeme čerstvé maliny a lžičku zakysané smetany. Navrch nastrouháme hoblinky čokolády.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Směs na bramborové těsto 400 g
400 g
Pitná voda nesycená
400 g
Cukr moučka
25 g
Maliny čerstvé
200 g
Jihočeská zakysaná smetana min. 15% laktóza < 0,01% 200 g, tuk min. 15%
200 g
Čokoláda mléčná 100 g
50 g