Kategorie receptů
Bezlepková vánočka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Připravíme si kvásek z mléka, cukru a droždí. Do misky dáme směsy, připravený kvásek, máslo, žloutky, citronovou šťávu, vanilkový cukr a za pomoci kuchyňského robotu s hnětací metličkou vypracujeme hladké těsto, přidáme hrst namočených hrozinek a necháme kynout cca 30 minut. Rozdělíme na 3 části, kažou část rozválíme do délky a zapleteme. Necháme na plechu ještě cca 30-45 minut dokynout. Potřeme rošlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi a pečeme nejprve 10 minut při teplotě 200°C, následně teplotu snížíme na 180°C a 20 minut dopečeme.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
2 g
Citróny
30 g
Mandle jádra 200 g
50 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
300 g
Cukr krystal
100 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Rozinky
50 g
Žloutek
56 g
Směs na přípravu koláčů 1 000 g
350 g
Krajanka máslo 250 g
70 g