Kategorie receptů
Bavorský ostružinový krém s broskvovou omáčkou
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
43 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ostružiny dáme do cedníku do mísy, posypeme moučkovým cukrem, trochu rozmačkáme a necháme okapat. Do šťávy z ostružin přidáme želatinu, zahřejeme a rozmícháme dohladka. Rozmačkané ostružiny rozmixujeme, smícháme se smetanou a šťávou s želatinou a rozlijeme do formiček vymazaných máslem. Necháme 4 hodiny vychladit v lednici. Na omáčku rozmixujeme broskvový kompot do požadované konzistence.
Vytisknout recept (PDF)Jihočeské máslo 82 % 250 g
10 g
Cukr moučka
40 g
Broskve půlené ve sladkém nálevu 500 g
350 g
Želatina potravinářská 20 g
20 g
Ostružiny čerstvé
600 g