Zeleninový bramborový salát se smetanovou zálivkou
Postup přípravy
Uvaříme 600 g malých brambor ve slupce a ve slané vodě. Po vychladnutí je oloupeme a rozpůlíme. Mrve oloupeme, po délce rozpůlíme a nakrájíme na třetiny. 6 stonků řapíkatého celeru nakrájíme na malé kousky. Menší květák očistíme a rozebereme na růžičky. 8 malých cibulek očistíme a rozkrojíme na půl. Mrkev, květák, celér odděleně spaříme slanou vařící vodou a vložíme společně do síta. Rozehřejeme olej na pánvi a půlky cibule osmažíme do světle hnědé. Zalijeme 300 ml vývarem s bujónem a povaříme. Odstavíme, přidáme balsamico a 2 lžíce oleje. Vložíme zeleninu a brambory, necháme marinovat. Otrháme petrželovou nať ze stonku. Smetanu smícháme s citrónovou šťávou a okořeníme. Marinovanou zeleninu a brambory a s ledovým natrhaným salátem připravíme na talíř. Přelijeme smetanovou zálivkou a ozdobíme petrželovou natí.
Vytisknout recept (PDF)