Kategorie receptů
Středomořský těstovinový salát s tuňákem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
44 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme „al dente“ v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Polijeme extra panenským olivovým olejem, aby se neslepily. Do misky nalijeme olivový olej z tuňáka a promícháme s nakrájenými cherry rajčaty. Ochutíme a přidáme 12 lístků čerstvé bazalky. Dobře promícháme. Nakonec přidáme těstoviny, nakrájené černé olivy, tuňáka a mozzarrelu. Vše dobře promícháme a odložíme do chladničky na 30 minut. Před servírováním ozdobíme lístky čerstvé bazalky a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
250 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Bazalka čerstvá
8 g
Olivový olej
10 g
Olivy zelené
40 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
200 g
Kukuřičné těstoviny 500 g Sam Mills - Vřetena
200 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g