Kategorie receptů
Salát z pečené kořenové zeleniny s praženými dyňovými semínky
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
46 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Zeleninu (3 mrkve, 3 petržele, 1/2 celeru, 2 červené cibule) oloupeme a nakrájíme na větší kusy, např. mrkev na čtvrtiny. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olivovým olejem a posypeme směsí indického koření (kari, masala), solí a pepřem. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C asi na 15 minut. V čase, který jsme získali, opražíme na pánvi dýňová semínka (2 hrsti). Trvá to asi 3 minuty. Jak je upečeno, kořenovou zeleninu smícháme ve větší míse. Posypeme semínky a nakrájenou čerstvou petrželkou (2 PL). Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany. Tento salát se skvěle hodí i jako příloha k pečeným masům.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Mrkev
300 g
Petržel
200 g
Celer
100 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
2 g
Olivový olej
20 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
180 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Garam masala 25 g
2 g