Kategorie receptů
Salát s těstovinami, cizrnou a tuňákem
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
86 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na trošce olivového oleje osmažíme pokrájený lilek do změknutí. Těstoviny vaříme ve vodě několik minut, déle, než je uvedeno na obalu. Scedíme, pokapeme olivovým olejem a necháme vychladnout. Cizrnu uvaříme dle návodu. Pak propláchneme a necháme okapat. Cherry rajčata (16 ks) překrojíme na polovinu. Tuňák scedíme a olej odložíme. Všechny suroviny (těstoviny,cizrnu, lilek, 16 pokrájenych oliv, sýr na kostky, tuňáka, rajčata) promícháme ve velké míse. Přísady na dresink ( 5 lžic oleje z tuňáka, šťáva z jednoho citrónu, oregáno, sůl a pepř) dobře promícháme a odložíme. Salát těsně před podáváním ochutíme dresinkem.
Vytisknout recept (PDF)Lilek
400 g
Rajčata
200 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Citróny
40 g
Olivy zelené
40 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
240 g
Balsýr 200 g
100 g
Oregano 10 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Lagris cizrna 450 g
400 g