Kategorie receptů
Salát s řepou, cizrnou a mozzarellou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
1
Sacharidy na jednu porci
48 g
Doba přípravy
10 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ingredience na zálivku (hrst čerstvého tymiánu, 2 polévkové lžíce balsamika, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 2 polévkové lžíce medu, sůl, pepř) smícháme dohromady a necháme stranou. Do misky dáme polníček nebo rukolu, polijeme ⅔ zálivky a dobře promícháme. Na vrh salátu přidáme na ⅓ plochy řepu, vedle toho cizrnu. Na poslední třetinu plochy dáme mozzarellu nakrájenou na plátky. Vše ještě polijeme zbylou zálivkou a posypeme černým sezamem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
1 g
Tymián čerstvý
10 g
Ocet Balsamico
30 g
Červená řepa - kostky 720 ml a 370 ml
106 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Rukola praná
30 g
GranSasso mozzarella bocconcino 100 g
250 g
Med květový luční 900 g
20 g
Sezam
8 g
Lněný olej 250 ml
45 g