Kategorie receptů
Salát s lososem a dýňovým čatní
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Porce lososa opepříme a osolíme z obou stran. Na trošce másla ho osmažíme z obou stran a necháme ho zchladnout. Umytý ledový salát natrháme a dáme do mísy, k němu přidáme kolečka salátové okurky, rozkrojená cherry rajčata a kolečka červené cibule. Navrch natrháme lososa a vše zakápneme citronem a olivovým olejem, trochu osolíme a opeříme. Místo dresinku použijeme jemné dýňové čatní, které salát dokonale dochutí.
Vytisknout recept (PDF)
Cibule volná
40 g
Okurka hadovka
100 g
Rajčata
100 g
Salát hlávkový
150 g
Jedlá sůl
4 g
Citróny
10 g
Olivový olej
5 g
Losos obecný 250 g
300 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
15 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g