Kategorie receptů
Řecký salát s cizrnou, tuňákem a tzatziki
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
48 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Tzatziki: Okurku omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Jemně osolíme, dáme do sítka a necháme odstát asi hodinu, aby okapala přebytečná voda. Jogurt, prolisovaný česnek, nakrájenou mátu, sůl, pepř, extra panenský olivový olej a scezené okurky dobře promícháme. Odložíme do ledničky na 2 hodiny. V misce promícháme uvařenou cizrnu, tuňáka a sýr. Okořeníme podle chuti. Na každý plátek pita chleba nebo tortillu přidáme salát a navrch uložíme Tzatziki. Nastrouháme citrónovou kůru a ozdobíme olivami a lístky máty.
Vytisknout recept (PDF)Okurka hadovka
100 g
Česnek
4 g
Salát hlávkový
200 g
Jedlá sůl
3 g
Citróny
40 g
Máta peprná
10 g
Olivový olej
30 g
Olivy zelené
40 g
Tortilla kukuřičná 6"(15cm) Vacuum RETAIL 12 ks 181 g
20 g
Jihočeský jogurt bílý min. 25% 200 g
400 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
200 g
Balsýr 200 g
150 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g