Kategorie receptů
Pórový salát s mrkví, petrželkou, praženými mandlemi, jogurtem a mátou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V misce smícháme tenké plátky pórku a mrkve (mohou být strouhané). Přidáme na tenké plátky nakrájený stonek celeru a petrželku. Na pánvi opečeme mandle a nakráíme je podélně. Do misky přidáme jogurt, sůl, pepř, nasekané lístky máty, citronovou šťávu a trochu olivového oleje. Důkladně promícháme.
Dochutíme solí a pepřem. Před podáním vše posypeme praženými mandlemi. Podáváme s bramborovými krokety.
Vytisknout recept (PDF)
Mrkev
250 g
Pórek
250 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Petrželová nať
10 g
Citróny
20 g
Máta peprná
6 g
Olivový olej
40 g
Celer řapíkatý
150 g
Mandle jádra 200 g
40 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g