Kategorie receptů
Pomerančový salát s tuňákem a fenyklem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Červenou cibuli nakrájíme na plátky a dáme do studené vody. 2 pomeranče oloupeme a odstraníme všechny slupky a pecky. Nakrájíme. Z fenyklu odstraníme zelené stopky a vnější vrstvy. Fenykl nakrájíme na plátky a jemné lístky odložíme na dekoraci. Dressing připravíme z 30 ml oleje, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíce octa, sůl a pepř. Dobře promícháme. Na talíř uložíme pomeranče, fenykl a cibuli. Přidáme tuňákové filé a dochutíme dresinkem. Před podáváním ozdobíme lístky fenyklu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
30 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Pomeranče
200 g
Olivový olej
30 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
200 g
Ocet jablečný zlatý
10 g
Fenykl celý 20 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g