Kategorie receptů
Horiátiki salata
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme namočenou ve studené vodě. Okurku oloupeme, rozdělíme na polovinu, vydlabeme dužinu se semínky a nakrájíme na měsíčky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Papriku omyjeme a nakrájíme na kolečka. V salátové misce promícháme zeleninu se sýrem a olivami. Ingredience na dressing (olej, ocet z bílého vína, sůl, pepř a oregáno) dobře promícháme a přidáme do salátu. Salát podáváme s filety z tuňáka.
Vytisknout recept (PDF)Okurka hadovka
100 g
Paprika zelená
80 g
Rajčata
100 g
Ocet kvasný lihový 1 l
25 g
Oregáno drcené
5 g
Olivový olej
100 g
Cibulka jarní
40 g
Olivy zelené
50 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
200 g
Balsýr 200 g
150 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g