Kategorie receptů
Babiččin tuňákový salát
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Tuňáka scedíme a olivový olej odložíme bokem. 4 střední brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkejte vidličkou v čisté misce. Osolíme a přidáme trošku olivového oleje, aby byl salát víc šťavnatý. Oloupané 2 střední mrkve vaříme v druhém hrnci asi 10 minut. 2 vajíčka vaříme asi 9 minut. Uvařenou mrkev, vajíčka a 4 nakládané okurky nakrájíme na drobné kousky. Přidáme brambory, scezeného tuňáka, majonézu a vše dobře promícháme. Pokud je potřeba dochutíme solí a pepřem. Salát zakryjeme potravinářskou fólií, aby neosychal a uložíme do chladničky.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
120 g
Mrkev
80 g
Jedlá sůl
3 g
Kořeněné okurky 720 ml. Pikantní a křupavé!
40 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
160 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Vejce
100 g