Kategorie receptů
Treska po Katalánsku
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
46 g
Doba přípravy
35
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C. Bagety připravíme podle návodu. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme 4 osolené filety tresky dozlatova. Vyjmeme a přilijeme do pánve zbylý olej. Opečeme nadrobno pokrájené šalotky dosklovata. Přisypeme rozmělněný česnek a cherry rajčata. Za stálého míchání opékáme 3 minuty a podlijeme vínem. Necháme odpařit, přidáme loupaná rajčata a okořeníme. Prohříváme 5 minut.
Vrátíme rybu, vsypeme olivy a pečeme 10 minut.
Plátky bagety opečeme v topinkovači nebo v troubě spolu s rybou dozlatova.
Rybu v rajčatové omáčce podáváme s opečenou bagetou, posypanou čerstvým tymiánem a bazalkou.
Cibule volná
80 g
Rajčata
200 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
6 g
Tymián čerstvý
2 g
Bazalka čerstvá
2 g
Olivový olej
50 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
100 g
Olivy zelené
140 g
Treska ocasní část
600 g
Pepř bílý mletý 25 g
4 g
Vícezrnné bagety v pečícím sáčku bez lepku B 270 g
270 g