Kategorie receptů
Treska na špenátu s mangovo-hořčičnou salsou
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
20 minut

Postup přípravy
Na přípravu salsy oloupeme mango, vyřízneme pecku a dužinu (150 g) rozmixujeme. Hrubozrnnou hořčici smícháme s mangovým pyré, dochutíme solí a limetkovou šťávou. Do hluboké pánve dáme (arašídový) olej a česnek (2 stroužky). Navrch rozložíme mokré špenátové listy a jemně dochutíme solí a pepřem. Plátky z tresky také jemně osolíme a pokapeme limetkovou šťávou. Snížíme teplotu pod pánví a na špenát poklademe tresku. Přikryjeme pokličkou a dusíme 5 minut. Vypneme a necháme vše "dojít" další 2-3 minuty. Filety z tresky na špenátu podáváme s hranolky a mangovo-hořčičnou salsou.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
5 g
Jedlá sůl
4 g
Limetky
20 g
Špenátové listy
400 g
Treska ocasní část
400 g
Mango
150 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Lněný olej 250 ml
30 g