Tortilla de Pisos
Postup přípravy
Bramborová tortilla: 3 střední brambory a cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Do pánve nalijeme 1 sklenici olivového oleje a pomalu smažíme brambory a cibuli. Sem tam zamícháme. Když se brambory začnou rozpadat, zesílíme oheň a osmažíme trošku dozlatova. Nemícháme moc, aby se nerozmačkaly na pyré. Odstavíme z ohně a scedíme přes sítko. V misce vyšleháme 4 vajíčka s troškou soli, přidáme brambory a necháme odstát asi 10 minut. Na nepřilnavou pánev dáme 2 lžíce oleje. Až bude pánev horká, přidáme směs vajec s bramborami a cibulí. Hýbeme pánví, aby se tortillla nepřilepila. Když se nebude lepit a bude dozlatova, přikryjeme talířem, otočíme a pečeme z druhé strany. Postup opakujeme. Necháme zhoustnout podle chuti a můžeme dát na servírovací talíř.
Špenátová tortilla: 2 stroužky česneku nakrájíme a na 2 lžících olivového oleje osmažíme dozlatova. Přidáme špenát. Osolíme, přidáme ½ lžičky cukru. Pečeme, dokud špenát „nepadne“ a odstavíme. V misce vymícháme 4 vajíčka, přidáme špenát, ochutíme a dobře smícháme. Tortillu pečeme z obou stran podobně jako bramborovou tortillu. Upečenou tortillu uložíme na bramborovou.
Tuňáková tortilla: Tuňáka scedíme. V misce vyšleháme 4 vajíčka, přidáme tuňáka, sůl a zamícháme. Tortillu upečeme podobně jako v předcházejících případech. Tortillu uložíme na špenátovou tortillu. Navrch přidáme domácí rajčatové sofrito nebo krájená rajčata s česnekem.
Vytisknout recept (PDF)