Kategorie receptů
Těstoviny s plody moře a rajčatovou omáčkou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
136 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve očistíme bohaté plody moře, mušle, krevety a kalamáry (pokud máme celé, odstraníme i páteř a oči a nakrájíme je na kousky). V pánvi na panenském olivovém oleji osmažíme 2 stroužky česneku, přihodíme mušle a necháme restovat. Až se mušle otevřou, přidáváme postupně ostatní plody moře. Vše poté zalijeme bílým vínem a přímo do pánve také vložíme rozprostřené těstoviny. Podle potřeby je zalijeme vodou a necháme vařit. Stroužky česneku pak odstraníme. Naopak přidáme nakrájená cherry rajčata i loupaná rajčata. Jakmile budou těstoviny al dente, přestaneme je vařit. Na talíři je přizdobíme nasekanou petrželkou, případně dle chuti dosolíme, zakápneme olejem. Jídlo můžeme slavnostně podávat a vychutnávat. Vše al dente.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
300 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
1 g
Petrželová nať
4 g
Olivový olej
20 g
Mušle v oleji 200 g
1000 g
Krevety vyloupané 150 g
600 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
200 g
Kukuřičné těstoviny s quinoou Sam Mills - Špagety 250 g
600 g