Kategorie receptů
Tatarák z lososa s květákem a limetkou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a smícháme s crème fraîche nebo zakysanou smetanou smichanou s 20 g másla. Směs dochutíme solí a pepřem. Filé z lososa nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájené kapary. Nastrouháme kůru i šťávu z limetky. Vše dobře promícháme a dochutíme tabascem, kajenským pepřem, pepřem a solí. Pomocí formičky tatarák naaranžujeme. Uložte první vrstvu a dobře zatlačte. Druhou vrstvu bude tvořit květák a pochoutku zakončíme trochou míchaného salátku. Podáváme s hranolky Sweet Potatoes.
Vytisknout recept (PDF)Květák
200 g
Jedlá sůl
3 g
Limetky
40 g
Cibulka jarní
40 g
Losos obecný 250 g
450 g
Kysaná smetana 15% 180 g
100 g
Kapary efko 105 ml
20 g
Kayenský pepř 20 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g