Kategorie receptů
Smažený kapr
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
28 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce obalujeme nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance. Smažíme z volna po obou stranách do zlatova. Usmažené vyjmeme a dáme okapat do mísy s ubrousky.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
150 g
Jedlá sůl
5 g
Kapr půlka s kůží čerstvá chlazená
1000 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
40 g
Koření na ryby 25 g
2 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
250 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g